Coaching 

Coaching

Sinds 2014 coach ik met veel plezier en voldoening op individueel niveau, teamniveau en organisatieniveau. In mijn ogen staat geen individu los van invloeden uit zijn of haar omgeving, het systeem. Andersom wordt ieder systeem gevormd door individuen. Daarom vind ik het belangrijk om naar beiden te kijken, inzoomen en uitzoomen. Met hoofd, hart en handen.  

De afgelopen jaren heb ik vanuit diverse opleidingen en samenwerkingsverbanden een rugzak vol ervaring en methodieken gevuld. Bij een intake kunnen we kijken welke aanpak het beste past bij jouw vraag en situatie, met veel ruimte voor creativiteit en flexibiliteit. Ik heb geen tarieven vermeld op mijn site, omdat ik ook daar flexibel in wil zijn. Samen kijken we wat redelijk is. Coaching wordt vaak door werkgevers vergoed.

Individuele coaching

een greep uit de mogelijkheden

Loop je vast in je werk of privé? Heb je last van overbelasting en zoek je meer balans? Of gaat het eigenlijk best goed met je, maar wil je toch verder groeien op welke manier dan ook?

Dan is coaching iets voor jou en ben je hier aan het juiste adres, gecertificeerd en betrouwbaar. Resultaatgericht én met vele wegen die naar Rome leiden, via hoofd, hart en handen, net wat aansluit bij jouw vraag. 

karakterstructuur-vingerafdruk

Bewustwording

Vanuit verschillende invalshoeken krijg je meer zicht op je eigen patronen. Coaching is gericht op bewustwording van jezelf en hoe je omgaat met je omgeving, zodat je bewuster kunt gaan kiezen wat je wel doet en wat je niet meer wil. Hoe ben je gevormd tot wie je nu bent? Wat laat je aan anderen zien en wat juist niet? En wanneer is dit helpend of juist niet? Wat leren we van mensen die we bewonderen of die in onze allergie zitten? Wat zegt dat over jou?

Coaching wandelen

Wandelcoaching

Het strand en duin is hier op loopafstand, dus volop mogelijkheid om de natuur in te gaan. Het is wetenschappelijk bewezen dat het verblijven in de natuur ons denken en voelen ten goede komt. Ook bewegen draagt eraan bij. De beweging van armen en benen en de cadans, geven rust en een heldere kijk op problemen. Het aarden van de voeten op de grond geeft stevigheid. Naast wandelen en praten, is er ook mogelijkheid voor oefeningen om tot meer verdieping en beleving in het hier en nu te komen. Uiteraard is afwisseling mogelijk en is het soms ook fijn en handig om samen aan tafel te zitten en op papier of scherm één en ander uiteen te zetten.

Coaching pad

Loopbaancoaching

Vanuit wie jij bent, wat je wil en wat je kan, samen onderzoeken wat dan voor jou een passende leer- en werkomgeving is.

Zelforganisatie

Toewerken naar zelforganisatie: Is de bedoeling helder? Wat is de speelruimte en ieders rol en taak daarin? In welke laag van de organisatie is wat nodig. Denk aan randvoorwaarden en teamontwikkeling.

Lencioni-piramide

Teamontwikkeling

Welke laag in jullie teamontwikkeling vraagt om de meeste aandacht? Is de gezamenlijke ambitie helder? Is er een basis van vertrouwen om elkaar kritisch te kunnen bevragen? Hoe nemen we effectief besluiten en komen we tot de beste resultaten?
bron: Patrick Lencioni

Teamcoaching 2

Ontwikkelcirkels en FIT

De ontwikkelcirkel is een gestructureerd, liefst regelmatig terugkerend cirkelgesprek om groepen te helpen zich te ontwikkelen op de verschillende sporen. Niet alleen de overeenkomsten, maar juist ook de diversiteit in ideeën, denkbeelden, overtuigingen en competenties worden verzameld. Deze worden benut voor het vormen van een teamidentiteit, het uitvoeren van projecten en het bevorderen van de zelfsturing. FIT staat voor Functioneringsgesprekken in Teamverband en is een verbijzondering van de Ontwikkelcirkelmethodiek. bron: Rudy Vandamme en Valentijn Spit

Team- en organisatie coaching

een greep uit de mogelijkheden

In teams en organisaties gaat het niet altijd vanzelf. Een coach kan dan uitkomst bieden door samen met het team of de verantwoordelijken in de organisatie te kijken waar het vast loopt en hoe dit weer in beweging kan komen. Samen wordt gekeken welke techniek of methode het beste past bij de situatie. 

bron: Rudy Vandamme