Coaching 

Coaching

Sinds 2014 coach ik met veel plezier en voldoening op individueel niveau, teamniveau en organisatieniveau. In mijn ogen staat geen individu los van invloeden uit zijn of haar omgeving, het systeem. Andersom wordt ieder systeem, iedere (organisatie-) cultuur gevormd door individuen. Daarom vind ik het belangrijk om naar beiden te kijken, inzoomen en uitzoomen. Met hoofd, hart en handen.  

De afgelopen jaren heb ik vanuit diverse opleidingen en samenwerkingsverbanden een rugzak vol ervaring en methodieken gevuld. Bij een intake kunnen we kijken welke aanpak het beste past bij jouw vraag en situatie, met veel ruimte voor creativiteit en flexibiliteit. Ik heb geen tarieven vermeld op mijn site, omdat ik ook daar flexibel in wil zijn. Samen kijken we wat redelijk is.

Individuele coaching

een greep uit de mogelijkheden

Loop je vast in je werk of privé? Heb je last van overbelasting en zoek je meer balans? Of gaat het eigenlijk best goed met je, maar wil je toch verder groeien op welke manier dan ook?

bron: Rudy Vandamme

Coaching wandelen

Wandelcoaching

Het strand en duin is hier op loopafstand, dus volop mogelijkheid om de natuur in te gaan. Het is wetenschappelijk bewezen dat het verblijven in de natuur ons denken en voelen ten goede komt. Ook bewegen draagt eraan bij. De beweging van armen en benen en de cadans, geven rust en een heldere kijk op problemen. Het aarden van de voeten op de grond geeft stevigheid. Naast wandelen en praten, is er ook mogelijkheid voor oefeningen vanuit ReflAction, mindfulness of meditatie. Uiteraard is afwisseling mogelijk en is het soms ook fijn en handig om samen aan tafel te zitten en op papier of scherm één en ander uiteen te zetten.

karakterstructuur-vingerafdruk

Karakterstructuren

Vanuit verschillende invalshoeken krijg je meer zicht op je eigen vorming; welke maskers laat jij de wereld zien, wanneer is dit helpend en wanneer niet? Wat leren we van mensen die in onze allergie zitten of die we juist bewonderen? Wat zegt dat over jou?

Coaching pad

Loopbaancoaching

Vanuit wie jij bent, wat je wil en wat je kan, samen onderzoeken wat dan voor jou een passende leer- en werkomgeving is.

Zelforganisatie

Toewerken naar zelforganisatie: Is de bedoeling helder? Wat is de speelruimte en ieders rol en taak daarin? In welke laag van de organisatie is wat nodig. Denk aan randvoorwaarden en teamontwikkeling.

Lencioni-piramide

Teamontwikkeling

Welke laag in jullie teamontwikkeling vraagt om de meeste aandacht? Is de gezamenlijke ambitie helder? Is er een basis van vertrouwen om elkaar kritisch te kunnen bevragen? Hoe nemen we effectief besluiten en komen we tot de beste resultaten?
bron: Patrick Lencioni

Teamcoaching 2

Ontwikkelcirkels en FIT

De ontwikkelcirkel is een gestructureerd, liefst regelmatig terugkerend cirkelgesprek om groepen te helpen zich te ontwikkelen op de verschillende sporen. Niet alleen de overeenkomsten, maar juist ook de diversiteit in ideeën, denkbeelden, overtuigingen en competenties worden verzameld. Deze worden benut voor het vormen van een teamidentiteit, het uitvoeren van projecten en het bevorderen van de zelfsturing. FIT staat voor Functioneringsgesprekken in Teamverband en is een verbijzondering van de Ontwikkelcirkelmethodiek. bron: Rudy Vandamme en Valentijn Spit

Team- en organisatie coaching

een greep uit de mogelijkheden

In teams en organisaties gaat het niet altijd vanzelf. Een coach kan dan uitkomst bieden door samen met het team of de verantwoordelijken in de organisatie te kijken waar het vast loopt en hoe dit weer in beweging kan komen. Samen wordt gekeken welke techniek of methode het beste past bij de situatie. 

bron: Rudy Vandamme