Ontmoeten

Ontmoeten

In de hectiek van onze maatschappij kan het een uitdaging zijn om elkaar echt te ontmoeten én te ont-moeten. Gezamenlijk tijd besteden aan welzijn, bewustzijn en positiviteit. Onder mijn begeleiding, zodat je zelf niet hoeft na te denken en even alleen maar hoeft te zijn. 

Door met een groep te mediteren, verhalen te delen of juist in stilte te wandelen, kan er een andere energie ontstaan dan alleen. 

Elke laatste vrijdag van de maand organiseer ik om 10.00 uur afwisselend een meditatie sessie, stilte wandeling, ontmoetingcirkel of creatieve sessie. Op verzoek kan dit eventueel uitgebreid worden naar andere dagen en tijden. 

Houd de site in de gaten voor data, tijden, insteek en locatie. Er zijn geen vaste kosten aan deze sessies verbonden, een vrijwillige bijdrage is welkom.

Meditatie

Meditatie kun je overal doen en op vele manieren. Ik pas meditatie toe om energie, emoties of stress weer in balans te brengen. Maar ook om inzichten te krijgen via contact met het onderbewuste en met het hogere. Afhankelijk van de insteek pas ik elementen toe vanuit mijn ervaring met Mindfulness, visualisatie, Inca-shamanisme en ademhalingstechnieken.

Stilte wandeling

Even geen rekening hoeven houden met de route, gespreksstof of de behoeften van anderen, maar gewoon lopen in de natuur met alleen je eigen gedachten en je bewust worden van zowel je omgeving als je eigen binnenste. Naast de stilte ben ik de enige die af en toe wel praat om je te begeleiden met elementen van Mindfulness, (natuur)coaching en/of Inca-shamanisme

Ontmoetingscirkels

Bij een ontmoetingcirkel gaan we met een groep de dialoog aan over een bepaald thema, waarbij iedereen in gelijke mate aan bod komt. Vervolgens gaan we ervaren dat het geheel (de groep) meer is dan de som der delen. Het thema kan vanalles zijn, zoals duurzaamheid, vertrouwen, manifesteren, levensfase etc. Ik faciliteer deze groepsgesprekken vanuit de methodiek van de Ontwikkelcirkel van Vandamme. Voor inschrijvingen zie de agenda.

Creatieve sessie

Is het kunst wat ik maak of zijn het creatieve uitspattingen? Ik wil niet pretenderen dat het kunst met een hoofdletter K is, maar het is een duidelijk en veelomvattend woord om te verwijzen naar mijn schilderijen, tekeningen, collages en andere creatieve uitspattingen die nog gaan volgen. Het proces is eigenlijk belangrijker is dan het resultaat. Het is het uiting van gevoelens en gedachten. Ik teken en schilder al mijn hele leven en krijg veel energie van het uitproberen van verschillende materialen en technieken.